COMMUNICATIE

Interim Communicatie

Je wilt dat de communicatie van je bedrijf goed loopt. Zodat je opvalt en de boodschap goed overbrengt. Of het nu gaat om de website, een brochure of de interne communicatie. Komt je boodschap wel goed over bij de klanten? Of wil je juist meer communiceren met je klanten? Natuurlijk op social media, maar ook in klantcommunicatie in ‘ouderwetse’ vorm zoals de brief.

Bij Schreef Studio kun je terecht voor:

  • teksten voor en opmaak van een (bedrijfs)folder
  • webteksten
  • opfrissen van websiteteksten en overige bedrijfsteksten
  • kleine en grote communicatieprojecten
  • klantenbrieven
  • projectmanagement van communicatieprojecten, cursussen en boekproducties

Boeken en cursussen

Voor uitgeverijen en opleidingsinstituten heb ik boeken (non-fictie, educatief) en cursussen tot een mooi eindresultaat gebracht. Dit varieerde van kleine publicaties tot het opzetten van een nieuwe training. Bij het tot stand komen van een boek of cursus begeleidde ik auteurs met de inhoud en de planning. Ik verzorgde beeldredactie, stuurde externe leveranciers aan. Ik verzorg deze opdrachten vanuit mijn studio of op locatie.

Interim communicatiekracht

Het opstarten van een goed communicatietraject kost veel tijd. Daar kun je het beste een tijdelijk paar handen (en ideeënbron) bij inschakelen. Ik stap graag in in elk project en zet me in voor de organisatie. Kijk eens bij de referenties voor reacties op eerdere interim opdrachten.

Neem contact op

Ik zet me voor ieder project even hard in, voor grote of kleinere organisaties. Ook voor jou als zzp’er. Ik ben gedreven, creatief en sociaal. Ik werk op locatie of vanuit mijn eigen studio, dat kan in overleg. Als interim communicatiemedewerker pak ik alle communicatie op. Zo schreef ik teksten voor het web, teksten voor informatiefolders en coördineerde ik een omvangrijk veranderingstraject. Ik kan je ook gelijk verder helpen met de opmaak van de teksten, zie voor voorbeelden de Vormgeving-pagina.

Hieronder voorbeelden van projecten op communicatievlak:

Communicatie veranderingstraject Gevangeniswezen bij DJI

Communicatie veranderingstraject Gevangeniswezen bij DJI

In opdracht van Tappan Communicatie werkte ik mee aan het project Modernisering Gevangeniswezen. Ik werkte intern bij DJI als redacteur/communicatieadviseur. Ik coördineerde alle communicatieuitingen en schreef mede teksten voor informatiefolders, intranet, website en alle voorkomende publicaties. Ik ging regelmatig in gesprek met de projectleiders van alle subprojecten om de communicatievoorziening op peil te houden. Een van de hoogtepunten van dit project was een 48-uursPROEFdetentie: samen met collega's op een aparte gevangenisvleugel ervaarde ik het veranderingstraject waarvoor wij de communicatie verzorgden. Managen, tekstschrijven, vergaderen; veel tegelijk onder hoge tijdsdruk met een maatschappelijk gevoelig thema. Oftewel, een mooi project!

Tekstschrijven voor website en vaktijdschrift Verkeerskunde

Tekstschrijven voor website en vaktijdschrift Verkeerskunde

Interim opdracht voor een half jaar, voor zwangerschapsverlofvervanging. Verkeerskunde voorziet in vakinformatie op website en tijdschrift. Het is onderdeel van ANWB. Mijn hoofdtaak was het actueel houden van de website zoals dagelijks nieuwsberichten plaatsen. Ik regelde ook het beeldmateriaal voor de nieuwsberichten. Daarnaast sprong ik bij voor de nieuwsbrief en het vakblad.

Boek hoger onderwijs Ontwikkelingspsychologie Feldman

Boek hoger onderwijs Ontwikkelingspsychologie Feldman

Projectmanagement en eindredactie van de vertaling, bewerking naar de Nederlandse markt, redactie en vormgeving.
Uitgever: Pearson Education Benelux

Serie hoger onderwijs Zakelijke communicatie

Serie hoger onderwijs Zakelijke communicatie

Een serie van twee boeken over zakelijke communicatie: Schriftelijk en Mondeling. Project begeleiden van begin tot eind. Kwaliteits- en planningscontrole, overleg auteur, aansturen freelance redacteur en vormgever.
Uitgever: Pearson Education Benelux

Catalogus Ethnic Jewellery

Catalogus Ethnic Jewellery

Deze mooie uitgave hoorde bij een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Bij dit project had ik veel overleg met verzamelaar René van der Star. Een nauwkeurig en omvangrijk werk. De kroon op dit project was de opening van de tentoonstelling in de Kunsthal.
Uitgever: The Pepin Press

Boek hoger onderwijs Methoden en technieken van onderzoek

Boek hoger onderwijs Methoden en technieken van onderzoek

Projectmanagement en eindredactie van vertaling, Nederlandse bewerking, redactie en vormgeving.
Uitgever: Pearson Education Benelux

Projectmanagement en eindredactie studieboeken AALO Sportopleidingen

Projectmanagement en eindredactie studieboeken AALO Sportopleidingen

Voor verschillende titels onderhield ik het contact met de auteurs, bewaakte de planning en zorgde voor de redactie en opmaak van de studieboeken voor de AALO-opleidingen. Op freelance basis op afstand met regelmatig overleg op locatie.

Coördinatie en redactie cursusmateriaal NTI

Coördinatie en redactie cursusmateriaal NTI

Voor de afdeling Cursussen van NTI heb ik educatieve boeken bij cursussen herzien, gelokaliseerd en opgezet. De opdrachten vervulde ik zowel intern als extern.

Schrijven van blogs voor startende shiatsu-praktijk

Schrijven van blogs voor startende shiatsu-praktijk

Joost van Leusen van Shiatsu Oegstgeest wilde graag dat ik een paar blogs voor hem schreef. Na een interview kwamen we tot een mooie rode draad voor zijn blogs. De blogs zijn gebruikt in zijn nieuwsbrief.